31 Mart 2017 Cuma

GeoGuessr

Merhaba arkadaşlar,
Bugün sizlere en sevdiğim coğrafya oyunlarından biri olan GeoGuessr'ı tanıtacağım.
Google earth'un bizlere sunduğu birçok ücretsiz uygulamadan biridir. İster telefonunuzdan ister masaüstünüzden oyuna başlayabilirsiniz.

geoguessr oyunu banner

Oyunun amacı sizi gönderdiği yeri haritada bulmaktır.  https://geoguessr.com sitesine giriyoruz.Uygulamayı açtığınız da site sizi dünyanın herhangi bir yerine rastgele atıyor. Oyun size sırayla 5 yere gönderiyor. İlk gönderdiği yerin nerede olduğunu tahmin ettiğinizde haritada yerini bulup "make guess" butonuna basıyoruz. Bunu 5 kere yapıyoruz. Bize verilen yerin ne kadar yakınında tahmin edersek o kadar yüksek puan alıyoruz.






En yakın yerleri tahmin etmenin yolları çevredeki bitki örtüsü,yollar, hayvanlar, arabalar, özellikle tabelalar -ki ben en çok onların yardımıyla yakın yerleri buldum- ,bize en çok yardımcı olacak öğelerdir. Yukarıda gördüğünüz örnekle size bunu anlatacağım. Öncelikle yukarıdaki görselde ki gibi verilen yol boyunca gezdiğimde bir tabela buldum. Sonra tabelada yazılan yerin neresi olduğunu tahmin etmeye çalıştım. 





Turuncu imgeye gösterilen yer benim tahmin ettiğim yer. Fare ile orayı işaretledim. Daha sonra "make guess" tuşuna tıkladım. Bu beni sonuca ne kadar yakın bi cevap verdiğimi gösteriyor.





Gördüğünüz gibi tahmin ettiğim yer  çok yakın sadece 7 km uzağında. Neredeyse doğru yeri bulacaktım. Bir yerde en çok 5000 puan alabiliyoruz. yani oyunun en yüksek puanı 25000. Bu kadar yakın bi yeri bulmam bana 4983 gibi yüksek bir puan kazandırıyor.







Bu yazıyı yazmadan önce bende birkaç kez denedim ve yapabildiğim en yüksek rekor yukarıda da gördüğünüz gibi 18539. 

Gerçekten oynadıkça oynayası geliyor insanın. Bu oyunun en sevdiğim yanlarından biri benim gibi ülkelerin yerini pek bilmiyor ve karıştırıyorsanız bu oyun sayesinden ülkelerin yeri kafanızda daha çok oturuyor. Tüm coğrafya sevenlere hatta özellikle coğrafyayı sıkıcı bulan tüm öğrencilere bu oyunu tavsiye ediyorum ki ülkeler olsun, o ülkenin coğrafi şekilleri, bitki örtüsü olsun bunları oralarda gezerek öğrenmiş oluyorsunuz. Bu da coğrafyayı daha eğlenceli hale getiriyor.


Ayrıca puanınızı facebook, google+  veya twitter gibi sosyal ağlardan arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Hatta kendi 5 soruluk etaplarınızı oluşturabilirsiniz.



6 Mart 2017 Pazartesi

İlk Adım: Ben Kimim ?

Başlangıçlar her zaman zordur.. 

İlk postum olacağından nasıl giriş yapsam kararsızım. 

Şöyle başlayayım adım Öznur . Muğla Sıtkı Koçman  Üniversitesi sınıf öğretmenliği bölümü 1. sınıf öğrencisiyim. Blog yazmaya coğrafya hocamız Mustafa GİRGİN sayesinde başlıyorum. İlk başlarda bu blog işi çok ilgimi çekmese de derste işlenen konular olsun coğrafyayla ilgili konularda edindiğim ilginç bilgiler, öğrendiğim farklı şeyler blog yazmada ki fikrimi değiştirmeye başladı. 

COğrafya tumblr ile ilgili görsel sonucu
Gün içinde öğrendiğim farklı şeyler olunca hemen başlıyorum kafamda planlar yapmaya. Şu konuyla ilgili şöyle şeyler yazarım böyle resimler koyarım diye.
Kısacası gün geçtikçe çok güzel şeyler yazacağımı düşünüyorum.




İnsanlara coğrafyanın güzel yanlarını göstermek ve aynı zamanda kendimi geliştirmek üzerine “blogger” olma yoluna çıkıyorum.